Archief

19 maart 2019

OP 19 april 2019 heeft ExpresZo een de Passion verzorg in Villa Maasdonk te Nuland. Het lijdensverhaal werd op de klassieke wijze verteld afgewisseld met een moderne versie van verhalen uit onze huidige tijd die parallel liepen met het lijdensverhaal. Deze verhaallijnen werden afwisselend met klassieke muziek en gedragen ballads afgewisseld. Miep Hofmans nam als sopraan het klassieke gedeelte voor haar rekening en ExpresZo gaf de afwisseling met licht popmuziek en ballads. Meer dan 200 gasten hebben genoten van een mooi concert in een prachtig sfeer belichting in Villa Maasdonk.

 

20 MAART 2012

Fantastisch Lenteconcert in de Koppellinck.

Wauw, geweldig, fantastisch!!! Dit waren veel gehoorde uitspraken na het allereerste concert in het nieuwe MFC gebouw “ de Koppellinck “ door het Maasdonks koor ExpresZo. Samen met vrouwenkoor Sirenen uit Den Bosch, Wouter van Leeuwen op zijn marimba en Merle Meeuws op de altsax gaven zij een spetterend lenteconcert .

Een bomvolle zaal waarbij het 250 koppig publiek ook boven aan de reling stond toe te kijken. Zij zagen een prachtige afwisseling in muziekstijlen. Naast de lichte muziek en popsongs van ExpresZo en de wereldmuziek van Sirenen was het mooi aangevuld met muzikale intermezzo’s. Het was dan ook muisstijl tijdens het optreden van Wouter op zijn marimba en bij de “Aria” van Merle op de altsax.

Oorverdovend was de zaal na de “Beachboys Medley” en “A night like this” van ExpresZo maar ook “Appels op de Tafelsprei” vertolkt door Sirenen werd geweldig ontvangen. De verrassing van het gevoelige Zweedse lied “Vem kan Segla” dat het koor Sirenen in eerste instantie begon te zingen maar waarbij als uit het niets ExpresZo vanaf het balkon het lied zingend beantwoordden, bracht verbazing en verwondering alom bij het publiek.

Kortom een geweldige muzikale middag die zeker voor herhaling vatbaar is en waarbij wij, ExpresZo, iedereen die een bijdrage heeft geleverd bij het slagen van deze prachtige middag heel hartelijk willen bedanken.

Februari-Maart 2011

Kaartverkoop gestart van Maasdonks Lente Concert

Op 20 maart zal er een Koppellinck Lenteconcert worden georganiseerd door ExpresZo. ExpresZo zal een gedeelte van haar nieuwe repertoire en bekende nummers laten horen. Verder zal Wouter van Leeuwen met de marimba uit Nuland en Merle Meeuws op de altsax uit Geffen het concert instrumentaal opluisteren. Het vrouwenkoor Sirenen uit Den Bosch brengt een afwisselend repertoire ten gehore waarmee het Maasdonks Lenteconcert een frisse start kent met mogelijk een lange traditie voor de boeg.Kaarten kosten 6 euro per stuk en zijn bij de koorleden te koop. Start kaartverkoop vanaf 21-02-2011. Kaarten te koop bij koorleden, herkenbaar aan poster voor het raam of via Wil Jansen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Karin Vos Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuws

Nieuws
Februari 2011

Parels van ExpresZo

ExpresZo heeft inmiddels een goede naam in de regio opgebouwd vanwege het aansprekende repertoire, de kwaliteit van de uitvoering en de mooie klankkleur van het koor. En……...ExpresZo heeft ambities om nog meer mensen te laten genieten van een nog beter koor.
Onder het kopje: Parels van ExpresZo vindt U bedrijven die onze ambities mee helpen waar te maken.
Zij koesteren ExpresZo en wij koesteren hen.
Zij hebben het maken van de website mede mogelijk gemaakt.

De volgende bedrijven zijn we daar zeer dankbaar voor: Berkel Bouw BV, Bio-Connect BV, Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen BV, Breddels Consultancy BV, Carbone BV, Hotel Nuland, ICT Quality Services, Joost Vos Transport, Medac, Van der Doelen Assurantiën en Van Schijndel Bouwgroep BV.

Half januari jl. mochten wij een nieuwe Parel aan onze muzikale ketting toevoegen. Drukkerij Wihabo BV uit Geffen

Januari 2011

Nieuws
Maasdonks koor ExpresZo lanceert website tijdens Nieuwjaarsborrel

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van 10 januari jl. heeft Margje Vos, voorzitter van het koor ExpresZo, de website www.expreszo-maasdonk.nl officieel gelanceerd.

De afgelopen tijd was het bestuur diverse keren benaderd met de vraag waar het koor op internet te vinden was. Al enige tijd waren er filmpjes van optredens op You Tube te vinden maar extra informatie was verder niet te krijgen. Om met de tijd mee te gaan heeft Jacqueline Wingens namens het koor in samenwerking met Freddy van Esch van ICT Quality Services een website gebouwd.

Naast het verkrijgen van informatie over het koor, wie het koor leidt en wanneer er optredens zijn gepland, is het koor ook te beluisteren. Diverse fragmenten van optredens zijn onder het item “Repertoire” te beluisteren. Ook kunnen mensen hun reactie over een gegeven concert of anderszins achterlaten in het “Gastenboek”.

Wij hopen vele gasten op onze website te krijgen en mensen graag bij onze optredens terug te zien.

November 2010

Nieuws
Op 6 november 2010 is de Koppellinck officieel geopend. Ons koor mocht zich tijdens deze opening presenteren. Heel toepasselijk zongen we het Noorse lied Kom van Monica Aslund. Vanaf dit koorseizoen zingen we in een van de lokalen.Donatie Sfeerconcert december 2009 tbv Restauratiefonds Kerk Geffen.

ExpresZo Maasdonk

Koor ExpresZo overhandigt opbrengst sfeerconcert aan Restauratiecommissie. Ondanks de sneeuw en de kou hadden veel mensen de gladheid getrotseerd en was de kerk druk bezocht op 20 december. Het koor ExpresZo had op deze decemberavond een sfeerconcert georganiseerd samen met het Gemengd koor, Passe-Partout en het kinderkoor de Vrolijke Nootjes. Met veel enthousiasme werd er prachtig gezongen door de 4 Geffense koren. Alle deelnemende koren vonden de opzet zeer geslaagd en het concert was dan ook een daverend succes. Omroep Vladeracken verzorgde een concertregistratie die o.a. tijdens de kerst op de radio werd uitgezonden en daarna ook op de lokale TV bij “De kelders van Maasdonk” te bekijken was. De vrijwillige bijdrage van deze avond, bij elkaar gebracht door de bezoekers van dit sfeerconcert, is niet gering.

Margje Vos, voorzitter van ExpresZo, heeft op 18 januari jl. een bijdrage van 500 euro aan Harrie Peters, voorzitter van de restauratiecommissie, kunnen overhandigen. Deze avond is dan ook voor herhaling vatbaar en misschien kunnen we er een terugkerend evenement van maken aldus Harrie Peters. Wij, leden van ExpresZo, hebben genoten van het zingen en de vele mooie reacties op het concert. Wellicht tot een volgende keer.

Namens bestuur ExpresZo.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.